zondag 14 september 2014

invloedssfeer

Als je bid en met name wanneer je voorbede doet, moet je weten hoe je wereld en die van Gods Woord eruit ziet.

Jouw  wereld begint in het gezin waarin je bent opgegroeid en de familie daar omheen. Vervolgens komen er andere kringen om je heen zoals de school,  sportvereniging, kerk, opleidingen, je werk, vrienden, collega’s. De wereld om je heen wordt groter. Dat merk je als je het nieuws volgt en als je op vakantie gaat naar het buitenland. Maar ook het kerknieuws of nieuws van zendelingen bereikt je.

Tegenwoordig is de wereld ook jouw wereld door de sociale media. Je ontmoet vrienden op Facebook of Twitter of andere mediabronnen.

Ben je er dan, vraag je je af. Nee, want er is meer tussen hemel en aarde.  Daar wees Paulus al op in de brief aan de gemeente van Efeze (Ef. 3:10 en 6:12). Regelmatig komen we daarmee in de wereld in conflict omdat de wereld Jezus niet accepteert en velen Jezus niet willen kennen terwijl ze wel de evangelieverkondiging horen.

Jouw invloedssfeer reikt dus verder dan je denkt. En jouw gebeden kunnen heel wat goeds doen voor personen aan de andere kant van de wereld. Zelfs op plaatsen waar je nooit geweest bent, bij mensen die je amper kent.

God de Heer, Koning van deze wereld, heeft zijn focus op Israël gericht. De hele Bijbel vertelt daarover. En door Israël, en door zijn Zoon Jezus, is de focus op de hele wereld gericht. Deels heeft dat te maken met de verstrooiing van de Joden over de hele wereld maar ook door de macht die Rome toen had en die het Westen nu heeft. Het evangelie is nu de hele wereld over gegaan en in bijna iedere taal wordt het blijde nieuws van Gods redding nu vandaag verteld en door gegeven.


En als je je afvraagt waar jouw gebeden blijven, of waarom het zo lang stil blijft na jouw gebeden, lees dan Openbaring 5:8 waar dit staat geschreven: En toen het de boekrol nam, wierpen de vier dieren en de vierentwintig oudsten zich voor het Lam neder, hebbende elk een citer en gouden schalen, vol reukwerk; dit zijn de gebeden der heiligen. Je gebeden vinden gehoor! Het is aan God om jouw gebeden aan te nemen of niet, om er iets mee te doen of juist niet. Denk aan het gesprek van Abraham met de Here God over Sodom en Gemorra. Hij luistert, en Hij besluit. Misschien moet je nog eens vragen, nog eens smeken, nog duidelijker je vragen stellen!

Vader in de hemel. We zijn als individueel mens slechts een fractie van het geheel. Een simpele stip, meer niet. En toch houdt U van ons! Dank U wel voor Uw liefde. We willen bidden Heer voor de mensen in nood. Zoals de ebola-virus in Afrika, de vervolgde mensen, veelal christenen, in Syrië en Irak, de oorlog in Oekraïne, Maar ook de armoede wereldwijd en de natuurrampen zoals in Amerika.
We willen bidden voor de mensen die vanwege hun geloof of religie worden bedreigd met de dood, die in de verdrukking leven vanwege het dragen van Uw heilige Naam zoals de Joden en Christenen.
Ook dat er aan vrede wordt gewerkt tussen Israël en de Palestijnen. Maar dat geldt ook voor de landen in Afrika. Dat de liefde, Uw liefde, uiteindelijk zal overwinnen Heer. Amen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten